top of page

Finn Dine Unike Personlige Verdier

Lær å finne dine unike personlige verdier og leve i samsvar med dem.


Når du hører begrepet "personlig brand," tenker du kanskje først og fremst på logoer, taglines og brand style guide. Men ditt personlige brand handler om så mye mer enn det. Det handler om din unike identitet, dine handlinger, og viktigst av alt, dine personlige verdier.

Personlige verdier er de fundamentale overbevisningene og prinsippene som guider våre liv. De er kjerneelementene som veileder ♥ dine beslutninger ♥ dine relasjoner og din atferdNår det kommer til å bygge et sterkt og autentisk personlig brand, er dine personlige verdier selve hjertet ♥.

Jeg ønsker å hjelpe deg å utforske betydningen av ditt personlige brand sine verdier og hvordan de kan hjelpe deg med å definere og forme ditt eget autentiske brand. La oss dykke ned i prosessen med å identifisere dine verdier, og vi vil se på hvordan du kan bruke dem til å skille deg ut, bygge tillit og tiltrekke deg de riktige menneskene i både personlig og profesjonell sammenheng.
Mine verdier

Før vi kommer inn på hvordan du kan finne dine egne verdier, så har jeg lyst å ta deg gjennom hvordan jeg fant mine. Jeg har jobbet med flere personlige brands de siste 2 årene, og det er mye fokus på businessen i seg selv. Men jeg savnet å dykke mer ned i det personlige. For det er jo DU som er businessen, og om ikke du har det bra og følger dine verdier, så vil du ikke kunne ha en gøy business.


Jeg innså at jeg ikke hadde gjort denne jobben selv, og at det nå var på tide. Hele denne prosessen har vært en vanvittig positiv opplevelse og alt gir så mye mer mening. Verdiene kan endre seg ettersom du forandrer deg og livet skjer. Så husk å følge de opp :)

Jeg stilte meg 2 spørsmål. Hva driver meg? og Hva former meg?


Mine verdiord, som jeg noterte er:


Kreativ, balanse, glede, mot, suksess, frihet, lidenskap, mening, skape, nysgjerrighet, relasjoner, system, autentisitet, omsorg, empati. Etter jeg hadde gjort oppgavene så landet jeg på disse.


Så har jeg satt de opp, og notert energityvene, og hva verdien er for meg. Frihet f.eks kan være noe helt annet for deg.Hva driver meg?

🛎 Nysgjerrighet

Energityv: Likegyldighet

 • På livet - på mennesker - på læring

 • Viktig for utvikling og personlig vekst

🛎 Skaperkraft

Energityv: Rutinearbeid (admin,regnskap)

 • Kreative & Effektive Prosesser

 • Bygge opp (eller om) noe. Sette ting i system med visuelle Verktøy

 • Viktig for å gjøre det gøy


🛎 Skjønnhet

Energityv: Uorden og rot (hjemme og på laptop)

 • Ha det fint rundt meg(lys, blomster) Ryddig.

 • Føle meg fin, lage fine ting.

 • Viktig fordi estetikken og atmosfæren gjør at jeg får en indre ro.

 • Feire fine øyeblikk og milepæler


🛎 Ro

Energityv: Stress (for mange prosjekter samtidig, grensesetting, perfeksjonisme)

 • Ta gode lange pauser i hverdagen

 • Rolig start på morgenen

 • For å finne svar

 • Lese, meditasjon


Hva former meg?

🛎 Frihet

Energityv: Fanget (for mye struktur og maskuline oppg.)

 • Balanse mellom jobb og privatliv.

 • Flexibilitet i hverdagen til å følge energien

 • Kunne jobbe fra hvor jeg vil og er

 • Økonomisk Frihet

🛎 Relasjoner

Energityv: Isolasjon (for mye egentid)

 • Ha et nært forhold til min mann

 • Ha gode nære venner - både privat og business

 • Ha et godt forhold til mine tantebarn, søsken og øvrig familie

 • Dra på jenteturer med tull og fjas


🛎 Autentisitet

Energityv: Frykt, skam (Ikke stole på intuisjon og magen)

 • Stole på følelsene og la de lede meg

 • Ikke være så redd for tårene

 • Tørre å være mer autentisk


🛎 Trygghet

Energityv: Usikkerhet og frykt (Økonomisk, Grensesetting)

 • Kjenne på mestring

 • Emosjonell trygghet

 • I relasjoner både i business og privat


 

Nå er det din tur


I listen under finner du verdiordene.

 1. Lag deg en liste over ordene som resonnerer mest med deg

 2. Dette kan bli ganske mange, så neste oppgave er å samle de sammen. Kanskje har du både relasjoner, kjærlighet og felleskap.

 3. Jeg har satt opp 3 på hva som driver meg, og 3 på hva som former meg, om du har noen færre eller flere er ikke så viktig. Men det som er viktig er å snevre de ned sånn at du faktisk kan huske de og da bruker de mer aktivt enn om du f.eks har 10.

 4. Skriv ned på hver ord de betyr for deg i en kort setning, og gjerne også hvorfor de er viktige.

 5. Legg til hva energityven er på hver av de. Da vet du når du ikke lever etter verdiene dine. (Jeg kjenner ofte på at jeg er fanget, og det er en fin måte for meg å se at jeg må gjøre det annerledes for meg selv om jeg skal ha det bra og kjenne på friheten)


Rom ble ikke bygget på en dag, så la det gjerne summe litt. F.eks en ukes tid der alt får heve og prosessere litt. Jeg har endret et par av mine hovedord noen ganger, og lagt til ting jeg kommer på som er viktig.


Les mer om kjærlighet vs relasjoner vs felleskap som verdiord

Kjærlighet: Kjærlighet er en dyp og følelsesmessig tilknytning til noen eller noe. Det kan være en følelse av hengivenhet, omsorg, lidenskap eller empati. Kjærlighet kan rette seg mot familiemedlemmer, venner, romantiske partnere, dyr eller til og med en lidenskap eller interesse. Det er en positiv og kraftig følelse som kan føre til sterke bånd og forpliktelser.


Relasjoner: Relasjoner refererer til forbindelsene og interaksjonene mellom mennesker. Dette inkluderer alle typer forhold, som familiære, vennskapelige, romantiske eller profesjonelle. Relasjoner er bygd på gjensidig tillit, kommunikasjon, forståelse og samhandling. De kan være nære og støttende, eller de kan være mer overfladiske, avhengig av dybden og kvaliteten på samspillet mellom individene.


Fellesskap: Fellesskap betegner en gruppe mennesker som deler visse interesser, verdier eller mål. Det kan være et lokalt samfunn, en online gruppe, en kulturell gruppe eller til og med et globalt fellesskap. Fellesskapet er preget av samhørighet, solidaritet og samarbeid. Det er et sted der mennesker kan finne støtte, dele ideer og arbeide sammen for å oppnå felles mål.


I korte trekk, kjærlighet er en følelse, relasjoner handler om forbindelser mellom mennesker, og fellesskap refererer til grupper eller samfunn som deler en felles interesse eller mål. Disse verdiordene er alle viktige for menneskelige relasjoner og samfunnet som helhet, men de har litt forskjellige fokusområder og betydninger.
Kilder: Dette innlegget er inspirert av Ellen Vahr sin bok Drømmekraft.

+ Podcasten: Vi om Livet med Anne og Beate + gjester (ep. 1)

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page