top of page

Lag ditt eget Brand Moodboard + fargepallett med Pinterest, Coolers & Canva

Å lage et moodboard i pinterest er en genial måte å samle ideer og tanker på.


Når du er i starten av et prosjekt, et design etc, så er det ofte litt vanskelig å få puslebrikkene til å henge sammen. Der kommer Pinterest inn, og setter bildene og tankene dine i system.


Om du ikke har hørt om Pinterest før så er det en Visuell søkemotor. Nesten som google, bare at det visuelle er i førersetet. Er du en visuell person (som meg) så kommer du til å elske det.
NÅ TIL DEN MORSOMME DELEN - PIN I VEI!

FØLELSER & FORMIDLING

Tenk på hva du vil formidle med brandet ditt. Hvilken følelse ønsker du at kunden din skal få når de lander på nettsiden din, eller dine sosiale medier. Søk på engelsk. f.eks feminin fonts / colourful patterns / quotes about music / colourful branding / branding with stars / purple gold branding

Jeg anbefaler at du pinner

  • 5 fargepaletter / Colour Palette

  • 5 logodesign / Logo Design

  • 5 fonter / Fonts

  • 5 mønstre / Patterns

  • 5 fotografier / Photos

  • 5 sitater / Quotes

  • 5 nettside design / Website Design

  • 5 grafikk elementer (f.eks ikoner) / Brand Icons


BEGUNNELSE

Bare sørg for at alt du pinner har en begrunnelse for hvorfor du har pinnet det, på denne måten blir du ikke for "klikkhappy" og legger til alt du liker. Du kan også være litt "klikkhappy" og gå tilbake og rydde opp i det som er for likt i etterkant.

BILDETEKST

Legg til en liten bildetekst som forklarer hvorfor hvert bilde er på tavlen og hvordan det vil være en del av brandet ditt.


Notat til deg selv heter det på Pinterest. (Den lille blyanten på bildet)


Nå har du et supert utgangspunkt til å lage brand designet ditt. Du vil kunne se et mønster i moodboardet ditt som du kan bygge videre på. Dette får du til 🤩


Vil du ta dette et steg videre, kan du ta en print screen av moodboardet ditt og lime det inn i Coolours.

PRINT SCREEN AV PINTEREST

Trykk command+shift+5 må din mac og merk området du vil ta et bilde av.


Et hot tips er å endre fra standard til compact i Pinterest for å få plass til mer på skjermen.
Har du veldig mange pins og ikke kan se alt på skjermen når du skal ta skjermbilde?

Da kan du teste følgende.


Alt. 1: Zoome ut med command og - tasten. Trykk flere ganger for å zoome mer ut.


Alt. 2 er å gå til chrome extension: GoFullPage. Da dukker den opp som et tillegg i din chrome browser. Under ikonet som ser ut som en puslebrikke. Klikk på pin-tegnet ved siden av den, så fester du den til nettleseren din. Skjermbildet åpner seg i en fane ved siden av, og der kan du laste ned bildet til din laptop.

 


COOLORS

Under Browse Image og finn skjermbildet du tok print screen av. Det ligger mest sannsynlig på skrivebordet ditt.

Her får du opp mange rundinger du kan flytte rundt på og lage en palett.

(Du kan også trykke på pluss og minus-tastene her for å få opp flere eller færre farger)Trykk på export pallette, og f.eks create collage, og lim inn bildet ditt der på nytt, så

Da får du opp dette, med skjermbildet sammen med palletten du har valgt.HEX FARGEKODE

Hex er en type fargekode som går igjen både i Coolers og Canva, så det er lett å få opp dette i Canva også. I dette tilfellet er #6F3561 HEX koden.


 


CANVA

I Canva finner du fargekoden her. Trykk først på fargen i selve designet (rett ved linjalen på bildet)

Så trykker du på pluss tegnet og kan legge til fargekoden. Har du allerede et bilde du vil hent fargen fra kan du bruke pipetten ved siden av fargekoden og "hente" fargen.


BRAND STYLE GUIDE


I Canva finner du fonter, legger inn fargene i et brand board/style guide, så du alltid kan falle tilbake på dette om du får lyst til å prokastinere (utsette det du egentlig burde gjort) valg av farger og fonter.


Pro-Tips: Søk opp brand board i Canva så kommer det opp masse maler du kan bruke. Jeg anbefaler også at du bruker merkevaresettet i Canva (Pro versjon).

Bruker du dette konsekvent gjennom brandet ditt, så vil alt annet bli så mye lettere.


 

MINIKURS

Vil du ha mer hjelp på veien og mine beste tips, så lager jeg et minikurs i branding som heter What A Feeling. Følelsen du vil sitte igjen med etter kurset. Dette er under utvikling, men du kan sette deg på venteliste og få mulighet til å kjøpe kurset så fort det er helt klart. Da får du en epost av meg.
39 visninger

Relaterte innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page