top of page

Hvilken TYPE Nettside?


Det finnes mange nettsidebyggere der ute, og one-size passer ikke til alle.


Det er mange meninger om nettsider, men jeg vil si at det er forskjell på et stort firma, som blir anbefalt å bygge en Wordpress side, eller fra bunn av med koding. Kontra en Solo-Grunder eller noen som har en liten bedrift, der de ønsker å håndtere det meste selv. Jeg har derfor ikke tatt med Wordpress, som gir en veldig bred mulighet. Men hva jeg hører fra Grundere så er det ikke optimalt ifht å oppdatere og justere den selv.
Canva

Er du helt i startfasen av din business, og ikke har lyst å bruke timesvis på å sette opp en landingsside som sier noe om deg og hva du driver med i din business. Så ville jeg startet med en enkel nettside i Canva. Eller så kan du lage et enkelt link tree (i Canva) med en link du kan koble mot din Instagram konto.


Etsy har flere templates du kan kjøpe til en rimelig investering. Vil du ikke det kan du "bygge den" seksjon for seksjon selv.

Dette kan også være en fin start inntil du har funnet ut HVA slags business du ønsker å ha. Det vet du ikke alltid i starten.


Det som starter som en tjeneste kan senere bli en Nettbutikk, blogg, medlemsportal, Online Kurs etc.


Wix/Squarespace

Ønsker du å ha en litt mer proff nettside fra start kan du gå for en av disse, de krever litt mer å "sette seg inn i" rent teknisk. Men her kan du også lage en landingsside, og heller bygge på senere. Du kan ha en liten nettbutikk med f.eks digitale produkter, kunst, legge til en blogg ++


Wix har jeg jobbet i mest. Men det er en smaksak om du liker det litt mer firkantede drag and drop systemet i Squarespace.


Shopify

Er det mer fysiske produkter som er din passion, og det som er ditt hovedfokus, ville jeg sett på Shopify :) Her finnes det templates du kan bruke for å komme igang. Veldig fint for å sette opp en nettbutikk.


Kajabi

Dette er en alt i ett plattform, om fokuset ditt er på onlinekurs og medlemsportal. Her kan du også ha din nettside med mer info, og noen digitale produkter kan legges til. Denne er en litt mer låst plattform, og ikke så fleksibel, om du er opptatt av design, men mye er mulig å få til allikevel.

Her kan du også få coaching portal, nyhetsbrev, blogg ++

Denne er litt mer kostbar, men en god investering om du bruker 3 eller flere av mulighetene som finnes i Kajabi.


Domene

Før du i det hele tatt går igang med nettside er det viktig å sikre seg et domene som er ditt businessnavn, eller om du går for ditt eget navn.


Domeneshop er verdt å sjekke ut. Men et googlesøk vil ta deg til flere nettsteder som tilbyr .no domener om det er det du ønsker deg.


Når du først er igang med domene, ville jeg også sett på en proff epost med domene ditt. dittnavn@dittdomene.no. Dette er SÅ mye mer proft enn en gmail.com eller hotmail.com etc.

Et lite notat her er at jeg startet med en en gratis @gmail.com konto, og valgt å gå for en business epost senere. Det ville jeg ikke gjort igjen, da det er ganske mye jobb å endre på i etterkant. Nå betaler jeg vel 1300,- pr år for en Google Workspace konto. Det er det så verdt :)


Lykke til med valg av nettside, og det er lov til å be om hjelp om det er noe du ikke har lyst til å gjøre selv.

17 visninger

Σχόλια


bottom of page